2024 Koleksiyon Modellerimizi Butiklerimizde İnceleyin. Randevunuzu Hemen Alın!

Gelinlik Seçiminde Vücut Tipi

Düğün hazırlık süreci sırasında gelinlik seçimi, bir gelin adayı için en önemli kararlardan biridir. Gelinlik seçiminde göz önüne alınması gereken en önemli noktalardan biri vücut tipidir. Bu noktada vücut tipine uygun doğru bir gelinlik seçimi, gelin adaylarının benzersiz güzelliklerini ön plana çıkarmasını sağlayabilir. Doğru gelinlik seçimi yapmak için gelin adaylarının kendi vücut tipini anlaması önemlidir. Bu nedenle  armut, kum saati, elma, dikdörtgen veya ters üçgen gibi vücut tiplerinden hangisine daha yakın olunduğununun bilinmesi randevu süreçlerinde gelin adaylarına model seçimi noktasında yardımcı olacaktır.

1.Armut Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi

Bu vücut tipinin en belirgin özellikleri dar omuzlar, küçük göğüsler, incel bel ve geniş kalçalardır. Armut vücut tipine yakın bir vücut tipine sahip olan gelin adaylarının gelinlik seçimlerinde odak noktasını bel, omuzlar ve göğüsler üzerinde tutmaları faydalı olabilir. Kalça bölgesi ise mümkün olduğunca kamufle edilerek vücuda orantılanlamalıdır. Armut vücut tipine uygun silüet, A kesim ve prenses kesimdir. Bu modeller, vücudu bel çizgisinden sonra genişleyen etekleriyle kalçaları dengelemektedirler. Bilindiği üzere A kesim gelinlik modelleri A şekli gibi bir silüet oluşturmaktadırlar. A kesim kalıba sahip bir gelinlik, bele oturmaktadır ve de belden sonra A şeklinin ortasından itibaren yavaşça açılan bir eteklere sahiptir. Bu şekilde gelinlik kalçaları vurgulamaz ve belden aşağı doğru orantılı olarak iner. Gelin adayları gelinlikte yaka olarak V yaka, halter yaka, düşük omuzlu veya kayık yaka gibi seçenekler arasından bir tercih yapılabilir.

2.Kum Saati Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi

Kum saati vücut tipinin en belirgin özelliği kişinin vücudun alt ve üstü bölgesine oranla belin belirgin olmasıdır. Kum saati vücut tipine sahip gelin adayları, belirgin bir bele, geniş göğüslere ve kalçalara sahiptirler. Bu tip kum saati vücut tipini vurgulayan düz kesimli, balo kesimli, prenses kesim veya A kesimli gelinlikler gelin adayları tarafından tercih edilebilir. Tercih edilebilecek dantel detaylı ve saten modeller gelin adaylarına şıklık katabilir. Yine tercihe göre balık kesim ya da yarım balık kesim modellerin de kum saati vücut tipine sahip gelinler ile uyumlu  olacağını belirtebiliriz. Gelinlikte ayrıca düşük omuza sahip modeller ve de kalp yakaya sahip modeller tercih edilebilir.

3.Elma Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi

Elma vücut tipinin en belirli özellikleri üst bölgenin yuvarlak ve toplu olması, dar kalça ve ince bacaklara sahip olunmasıdır. Bu vücut tipine sahip kadınlar dolgun göğüslere, kalın bir bele ve düz kalçalara, ince bacaklara sahiptirler.Düz kesim veya A kesim gelinlikler, bu vücut tipine uygun seçenekler arasında yer alır. Asimetrik detaylar veya bel kısmında korse gibi detaylar, vücudu dengeleyebilir. Yine yırtmaçlı modeller de bel bölgesini ince gösterebilir. Beli saran modellerin dışında, geniş etekli modeller de bu vücut tipi için idealdir böylece üst kısmı dengeleyip alt kısmı hafifçe genişlemiş olabilir. Elma vücut tipine sahip daha kilolu gelin adayları için de düz kesim veya A kesim gelinlikler tercih edilebilir. Tercihe göre ayrıca Helenistik gelinlik modelleri de uyumlu olacaktır.Yaka olarak V yaka gelinlik modelleri de göğüsleri dengeleyebilir.

4. Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi

Düz vücut tipi olarak ta bilinen dikdörtgen vücut tipinin en farklı özelliği bu vücut tipine sahip kişilerin göğüs, bel ve kalçalarının kıvrımsız ve düz bir şekilde inmesidir. Bu vücut tipi göğüs, bel ve kalçalarının eşit görünümü ile karakterize edilebilir. Bu vücut tipine sahip gelin adayları atletik bir vücut tipine sahiptirler. Vücut tipine sahip gelin adayları kalçalar ile göğüsler eşit ölçüde ve bacaklar atletik yapıda ve incedir.Bu vücut tipine uygun olarak düz kesim gelinlikler çoğunlukla iki parçalı veya kemerli olarak tercih edilebilir. Düz kesim gelinlikler, bel bölgesini vurgulamak için oldukça uygun bir seçenektir. Düz kesim ve işlemeli gelinlik modelleri odağı gelinlikte toplayacağı için atletik bir vücut tipi ile uyum içinde olacaktır.Yine iki parça gelinlikler de vücut hatlarını dengeleyerek daha farklı bir görünümü yaratabilir. Böylece daha kum saati tipi bir görünüm yakalanabilir. Belirtmek gerekir ki model seçiminde de omuz detaylarının öne çıktığı bir modelde bel hafif bir kıvrım kazancaktır. Dekolte noktasında dikdörtgen vücut tipine sahip gelin adayları bacak dekoltesi ya da sırt dekoltesi tercih edebilirler. Bu vücut tipinde V yaka, düşük omuzlu yakalar ya da yuvarlak yaka uygun bir yaka seçimi olabilecektir. 

5. Ters Üçgen Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi

Ters üçgen vücut tipine sahip kadınlar geniş omuzlara, dar kalçalara ve belirgin bir bel bölgesine sahiptir. Elmas vücut tipi ya da çilek vücut tipi de ters üçgen vücut tipini tanımlamak için kullanılmaktadır. Bu vücut tipine göre gelinlik modeli seçilirken yine dikkat edilmesi gereken nokta kalça ve omuzlar arasında dengeli bir görünüm yaratmaktır. Omuzları dengelemek için A veya prenses kesim gelinlikler tercih edilebilir. Böylece vücudunun alt kısmına da hacim vermiş olunur. Omuzların genişliği ile uyumlu şekilde etekler ile kalçaları dengeleyebilir. Bu noktada asimetrik detaylara sahip modeller  dengeli görünüm için önemli olabilir. V yakalı modeller, bu vücut tipine uygun seçenekler arasında yer alır. Bunun yanında omuzların öne çıkarılması isteniyorsa straplez veya halter yaka bir gelinlik tercih edilebilir. Omuzların öne çıkmamasının istendiği modellerde ise derin U ve V yakalı modeller göğüslerin ön plana çıkmasını sağlayarak, omzuların geri plana atılmasını sağlayabilir.

6.Kısa Boylu Gelinler İçin İpuçları

Kısa boylu gelin adayları için model seçerken az detay içeren, sade ve düz kesim gelinlikler tercih edilebilir. Yine belirtmek gerekir ki yüksek bel detayına sahip gelinlikler bacak boyunu uzun gösterebilir.Kabarık eteklerden kaçınılmalıdır. Prenses kesim gibi kabarık etekli modeller olduğunuzdan gelin adaylarını daha kısa gösterilebilir. Bu nedenle daha az kabarık A kesim gibi boyu uzun gösteren gelinlik modellerini tercih edilebilir.Aşırı kabarık ya da aşırı işlemeli ve büyük motifli gelinlikler gelin adayını daha da kısa gösterebilir. İşlemeli gelinlik tercihinde ise detaylar modelin üst kısmında olmalıdır. Ayrıca belirtmek gerekir ki etek uçlarındaki işleme ve motif detayları kişiyi olduğundan daha kısa gösterebilir.Yaka olarak düşük omuzlu, ince askılı veya V yakalı modeller de yine uzun bir boyun bölgesi görünümü için tercih edilebilir.

7.Kilolu Gelinler İçin İpuçları

Kilolu gelin adayları da gelinlik seçimini bahsettiğimiz 5 vücut tipinden hangisine yakın olduğunu belirleyerek yapabilir. Ancak yine de bazı ipuçlarından bahsetmek faydalı olabilir.Büyük beden gelinlik modelleri, vücut hatlarına uygun olarak seçilmelidir. Fazla detay içeren modellerden kaçınılmalıdır. Kesim olarak ta sade ve düz kesimler daha çok tercih edilebilir. Ayrıca belirtmek gerekir ki prenses kesim kabarık gelinlik modelleri ile vücudunu saran tam balık gelinlik modelleri gelin adaylarını olduğundan daha kilolu gösterebilir.Modelde asimetrik detaylar veya bel kısmında korse kullanımı vücudu dengeleyebilir. Yine kolların daha ince durulmasının tercih edilmesi durumunda gelinlik modeli kollu seçilebilir ve kolda tül veya şifon detayları da kullanılabilir. Tül veya şifon gibi hafif kumaşlar, zarif bir görünüm sağlayabilir.

Unutmamak gerekir ki her gelin adayı benzersiz ve güzeldir. Düğün sürecinin belki de en önemli bölümü olan gelinlik seçimindeki temel amaç gelin adayının süreci en rahat şekilde tamamlamasıdır. Bu noktada vücut tipinin en iyi şekilde vurgulanarak gelin adayının gelinlik ile kendisini en iyi şekilde hissetmesi ilk amaçlardan biri olmalıdır. Gelinlik seçimi sürecinde hangi vücut tipine yakın olunduğunun bilinmesi ise süreci bu bağlamda kolaylaştırması için çok önemlidir. Gelin adaylarının kendi güzelliklerini, zarafetini ve mutluluğunu yansıtan bir gelinlik modeli seçimi yapması, bu özel günü unutulmaz kılacaktır.