2024 Koleksiyon Modellerimizi Butiklerimizde İnceleyin. Randevunuzu Hemen Alın!

Düğün Tarihi ve Düğün Mevsimi İçin Çiçek Seçimi

Düğününüz için en iyi çiçekleri seçerek, görsel olarak etkileyici bir estetik elde etmek için çaba göstermek önemlidir. Harika yiyeceklerin, içeceklerin ve eğlencenin yanı sıra, çiftler genellikle düğün bütçesinin büyük bir kısmını etkinlikler boyunca muhteşem çiçekler için harcamayı tercih ederler. Muhteşem bir çiçek tasarımı, mekanı romantik, güzel kokulu ve büyülü bir atmosfere dönüştürme ihtimaline sahiptir. Çiçek seçimi özel kutlamaya asıl tonunu verir ve gelinleri, damatları ve konukları büyüler.

Nişanlanmanın heyecanı ardından, düğününüzü belirlemenin zamanı gelmiştir. Muhtemelen zaten bazı fikirlere sahipsinizdir, ancak detayları daraltmak önemlidir. Bu şekilde düğün organizasyon sorumlunuza vizyonunuzu net olarak iletebilirsiniz. En benzersiz ve sevilen düğünler aslen duygusal ve sizden olan unsurlardan etkilenir. Düğün estetiğinize kişisel dokunuşlar eklemek, düğününüzü benzersiz kılacak ve misafirlerinizle aşk hikayenizi paylaşmanıza yardımcı olacaktır.

Planlamadan önce kullanacağınız renk paletini ve düğün gününüz hakkında anlattığı hikayeyi düşünün. Canlı ve cesur bir çiçek renk paleti enerji ve eğlence yayacakken, daha yumuşak pastel tonlar sakin bir zarafet ve sofistike bir hava yaratır. Hayal ettiğiniz ne olursa olsun, çiçekler çift olarak kim olduğunuza dair mesajlar iletebilir. 

Bu noktada çiçek kompozisyonunu dikkate almakta fayda var. Calla zambakları, cymbidium orkide çiçekleri ve amarililer gibi sağlam ve mimari yapılı çiçekler genellikle temiz çizgilere ve daha modern bir havaya sahiptir. Zambaklar,  sümbüller gibi zarif ve hafif çiçekler daha yumuşak bir estetiğe sahip tasarımlarda kullanılırken, pionlar, ranunküller ve güller gibi kabarık çiçekler daha feminen tasarımlarda kullanılır.

Mevsimlik Çiçeklerin Seçimi

Dünya genelinde gelinlerin düğün yapmayı tercih ettikleri mevsimlere bağlı olarak çiçek tercihleri de değişiklik gösterir. Her mevsimde bulunan çiçekler hakkında fikir sahibi olun ve yıl boyunca mevcut olanları öğrenin:

 

Sonbahar Düğün Çiçekleri

Sonbahar düğünleri, değişen yapraklardan ilham alan turuncu, mor, yeşil ve kırmızı gibi zengin, toprak tonlarını hayal eden gelinler arasında tercih edilir. Sevilen sonbahar çiçekleri arasında daliyalar, scabiosa, amaranthus ve celosias bulunur.

 

Kış Düğün Çiçekleri

Kış düğünlerinde klasik olarak amaryllis, anemon, stephanotis gibi dokulu çiçekler tercih edilebilir.

 

Yaz Düğün Çiçekleri

Yaz düğünleri oldukça popülerdir ve gardenya, kosmos, ayçiçeği ve hortensia gibi çiçekler tercih edilebilir.

 

Bahar Düğün Çiçekleri

Birçok çiçeği seven gelinler için bahar düğünleri en popüler olanıdır çünkü en fazla çeşitliliğe sahip çiçekler bu mevsimde bulunur. Genellikle, bahar düğünleri daha yumuşak pastel tonlarla ilişkilendirilir ve aranan pionlar, zambaklar, laleler ve sümbüller gibi çiçekler içerir.

Not : 

Kiraz çiçekleri veya pionlara kalbinizi kaptırdıysanız, çiçekçinizle ilk olarak görüşmek isteyeceksiniz. Bu çeşitler mevsimlik olup, doğal büyüme dönemleri dışında başka yerlerde bulunamayabilirler.

Yıl Boyu Mevcut Olan  Düğün Çiçekleri 

Neyse ki, yıl boyunca bulunan birçok çiçek seçeneği vardır. Hortensia, gül, bahçe gülü, ranunkulus ve orkide gibi tanıdık seçenekler yıl boyunca bulunur. Favori çiçeğiniz düğün tarihiniz için mevcut değilse, çiçekçinizden, şekil, yapı, renk veya koku açısından benzer bir çeşitlilik hakkında tavsiye alabilirsiniz.

 

Mükemmel düğün çiçeklerinizi seçmek eğlenceli, ilgi çekici olmalıdır. Ama karmaşık olmamalıdır. Profesyonel bir çiçekçi, planlama süreci boyunca ortaya çıkacak önemli teknik ve tasarım kararlarında size rehberlik edebilir ve ömür boyu hatırlayacağınız güzel, çiçek açan anılarınızın olmasını sağlar.