AKAY-GİZLİLİK POLİTİKASI VE KVKK AYDINLATMA

GİZLİLİK POLİTİKASI VE KVKK AYDINLATMA

ÜYELİK BİLGİLERİNİZİN GİZLİLİĞİ VE GÜVENLİĞİ

Mağazamıza üye olmak için girmiş olduğunuz tüm bilgiler, www.akay.com.tr tarafından 3. parti firma veya kişilerle paylaşılmayacaktır.

Mağazamız bazı dönemlerde müşterilerine ve üyelerine kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkında bilgiler, promosyon bilgileri gönderebilir. Üyelerimiz bu gibi bilgileri alıp almama konusunda her türlü seçimi üye olurken yapabilir ve sonrasında üye girişi yaptıktan sonra hesap bilgileri bölümünden bu seçim değiştirilebilmektedir.

Üye olurken verdiğiniz tüm bilgilere sadece siz ulaşabilir ve siz değiştirebilirsiniz. Üye giriş bilgilerinizi güvenli koruduğunuz takdirde başkalarının sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir. Bu amaçla, üyelik işlemleri sırasında 128 bit SSL güvenlik alanı içinde hareket edilir. Bu sistem kırılması mümkün olmayan bir uluslararası bir şifreleme standardıdır.

www.akay.com.tr Güvenli Ödeme Sistemi ile müşteri arasında gidip gelen bilgilerin güvenliği, SSL (Secure Socket Layer) adı verilen bir katman tarafindan sağlanmaktadır. 128 Bit SSL sertifikalı Ödeme Sistemimizde, Kredi Kartı bilgileriniz ya da bilgilerinizin herhangi bir parçası kaydedilmemektedir ve kredi kartınızı size tahsis eden banka haricinde hiç bir kişi tarafından kart bilgilerinize erişilememektedir. Kredi Kartı bilgileriniz, güvenli bölgede girilip doğrulandıktan sonra bankanızın onaylama sistemine gönderilir ve bankanızdan gelen onay ile ödemeniz gerçekleştirilmiş olur.

KREDİ KARTI GÜVENLİĞİ

Şirketimiz, alışveriş sitelerimizden alışveriş yapan kredi kartı sahiplerinin güvenliğini ilk planda tutmaktadır. Kredi kartı bilgileriniz hiçbir şekilde sistemimizde saklanmamaktadır.

İşlemler sürecine girdiğinizde güvenli bir sitede olduğunuzu anlamak için dikkat etmeniz gereken iki şey vardır. Bunlardan biri tarayıcınızın en alt satırında bulunan bir anahtar ya da kilit simgesidir. Bu güvenli bir internet sayfasında olduğunuzu gösterir ve her türlü bilgileriniz şifrelenerek korunur. Bu bilgiler, ancak satış işlemleri sürecine bağlı olarak ve verdiğiniz talimat istikametinde kullanılır. Alışveriş sırasında kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler alışveriş sitelerimizden bağımsız olarak Rapid tarafından 128 bit SSL (Secure Sockets Layer) protokolü ile şifrelenip sorgulanmak üzere ilgili bankaya ulaştırılır. Kartın kullanılabilirliği onaylandığı takdirde alışverişe devam edilir. Kartla ilgili hiçbir bilgi tarafımızdan görüntülenemediğinden ve kaydedilmediğinden, üçüncü şahısların herhangi bir koşulda bu bilgileri ele geçirmesi engellenmiş olur.

Online olarak kredi kartı ile verilen siparişlerin ödeme/fatura/teslimat adresi bilgilerinin güvenilirliği şirketimiz tarafından Kredi Kartları Sahtekarlığı 'na karşı denetlenmektedir. Bu yüzden, alışveriş sitelerimizden ilk defa sipariş veren müşterilerin siparişlerinin tedarik ve teslimat aşamasına gelebilmesi için öncelikle finansal ve adres/telefon bilgilerinin doğruluğunun onaylanması gereklidir. Bu bilgilerin kontrolü için gerekirse kredi kartı sahibi müşteri ile veya ilgili banka ile irtibata geçilmektedir.

Bilgi hattı veya müşteri hizmetleri servisi bulunan ve açık adres ve telefon bilgilerinin belirtildiği İnternet alışveriş siteleri günümüzde daha fazla tercih edilmektedir. Bu sayede aklınıza takılan bütün konular hakkında detaylı bilgi alabilir, online alışveriş hizmeti sağlayan firmanın güvenirliği konusunda daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.

Not: İnternet alışveriş sitelerinde firmanın açık adresinin ve telefonun yer almasına dikkat edilmesini tavsiye ediyoruz. Alışveriş yapacaksanız alışverişinizi yapmadan ürünü aldığınız mağazanın bütün telefon / adres bilgilerini not edin. Eğer güvenmiyorsanız alışverişten önce telefon ederek teyit edin. www.akay.com.tr'ye ait online alışveriş sitemizde firmamıza ait tüm bilgiler ve firma yeri belirtilmiştir.

E-POSTA GÜVENLİĞİ

Sitemiz Müşteri Hizmetleri'ne, herhangi bir siparişinizle ilgili olarak göndereceğiniz e-postalarda, asla kredi kartı numaranızı veya şifrelerinizi yazmayınız. E-postalarda yer alan bilgiler üçüncü şahıslar tarafından görülebilir. Şirketimiz e-postalarınızdan aktarılan bilgilerin güvenliğini hiçbir koşulda garanti edemez.

Online Randevu Talep Formu Hakkında

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ('KVK Kanunu') gereği Akay
Tekstil Gelinlik ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti. (‘Akay’) ve şubeleri tarafından randevu
formu aracılığıyla temin edilen; kimlik bilgisi olarak: ad ve soyad, iletişim bilgileri
olarak:e-posta adresi, telefon numarası (i) randevu taleplerinin kayıt altına alınması
(ii) randevu takibinin yapılması (iii) randevu talebiyle ilgili sizlerle irtibata geçilemesi
amaçları ile Akay ve şubeleri tarafından KVK Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde
belirtilen kişisel veri işleme şartları çerçevesinde işlenecektir. Randevu talep ettiğiniz
Akay şubesi sizlerden edindiği bu kişisel verileri yalnızca randevu takibinin yapılması
amacıyla diğer Akay şubeleri ile paylaşacak ve randevu tarihi sonuna kadar
sistemlerinde tutulacak olup bu sürenin sonunda imha edilecektir. Akay edinmiş
olduğu kişisel verilerinizi başka herhangi bir üçüncü kişi ile paylaşmayacak ve
yurtdışına transfer etmeyecektir.

KVK Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri; (i) kendileri ile ilgili kişisel veri
işlenip işlenmediğini öğrenme, (ii) kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep
etme, (iii) kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp
kullanılmadığını öğrenme, (iv) yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin
aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, (v) kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması
hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel
verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, (vi) KVK Kanun’u ve ilgili
diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini
gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok
edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü
kişilere bildirilmesini isteme, (vii) işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler
vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya
çıkmasına itiraz etme ve (viii) kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi
sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.
Söz konusu maddelerde belirtilen her hakkınız Akay için önemlidir.

Shopify

www.akay.com.tr web sitesi için elektronik ticaret altyapısı hizmeti alınmaktadır. Shopify sunucuları Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmaktadır. Gizlilik Politikalarına buradan ulaşabilirsiniz.